Брауни с тиква /веган, палео/
Това е един доста популярен десерт сред почитателите на здравословното хранене. Лесна рецепта за протеиново брауни, без брашно, захар и яйца. Веган, палео и нисковъглехидратна, тази рецепта е сред фаворитите ми за брауни десерт /другото любимо е Брауни е с авокадо/. Имам специално отношение към обработените протеини, които консумирам. Много често протеиновите пудри/прахове имат изключително нездравословен състав, затова избирам възможно най - изчистеният изолат, дори предпочитам да бъде веган и без подсладител. Ако проявявате интерес за какво точно гледам в етикета пишете ми ДМ в инстаграм.
В едно парче брауни се съдържат само 5 гр. въглехидрати, от които 2 гр. са нетни. Ето и продуктите необходими за рецептата:
- Протеин на прах - препоръчвам да бъде веган протеин, може да замените с брашно от лупина или друг вид фино брашно./вариант за деца - използвайте брашно от овес/
- Пюре от тиква/сладък картоф - тиквата е любимият ми есенен продукт. Ако не спазвате строг нисковъглехидратен режим може да замените с банан.
- Какао на прах - в тази рецепта не препоръчвам да използвате сурово какао на прах - обикновено с 22% масленост, може да замените с рожков, ако правите вариант и за деца.
- Бадемово или фъстъчено масло - аз предпочитам домашно приготвено в булет или блендер, което и да използвате ще бъде успешно
- Еритритол или подсладител по желание/ за деца е добре да използвате кокосова захар или фурми за подслаждането на този десерт/
Важно за тази рецепта е да знаете, че трябва да поставите хартия за печене, за по - лесно изваждането от формата. Ако искате браунито да бъде по сочно и влажно извадете на 15 минута от фурната. Добре е да съхранявате браунито в хладилника за не по дълъг период от 1 седмица, а във фризера може да съхраните браунито до месец. Размерите на формата, в която пека браунито са 18 x 18 см. Може да използвате и форма за мъфини.
Брауни с тиква
Необходими продукти:
- 250 гр. пюре от тиква
- 120 гр. бадемово или фъстъчено масло
- 20 гр. какао на прах
- 2 с.л. протеин на прах
- 40 гр. Еритритол
- капчици шоколад по желание
Начин на приготвяне:
- Предварително поставете хартия за печене във формата, в която ще печете.
- Загрейте фурната предварително на 180 С.
- В купа сложете пюрето от тиква, фъстъченото масло, еритритол, какаото на прах и протеина.
- Печете на 180 С за 20 минути или до суха клечка.
- Оставете да се охлади за няколко часа и приберете в хладилник за около 30 мин.
- След това извадете от хладилника, нарежете на 12 парчета и сервирайте.
Коментари
Публикуване на коментар