Кето брауни с авокадо

Това кето брауни с авокадо е най-добрата рецепта за десерт с авокадо, която някога ще опитате.  Освен това ще ви хареса вкусната му пухкава текстура, заедно с хрупкавите орехи отгоре. Бонус, това е рецепта за блендер с една купа, готова за по-малко от 20 минути. Бърза рецепта за брауни със здравословно авокадо за всички които обичат шоколад с ниско съдържание на въглехидрати.



Призовавам всички любители на шоколадовите десерти да опитат тази рецепта за брауни с авокадо!  Искате да знаете какъв е вкусът на това кето брауни, нали?  Първо, да ви кажа нещо: печеното авокадо няма аромат.  Следователно, това брауни с авокадо изобщо няма вкус на авокадо.  Няма да повярвате, но авокадото придава нежност и гласност на браунито.
Авокадото също е невероятно кремообразна съставка, за да добавите гладка текстура към браунито. То е дори по-добро от маслото.  И накрая, авокадото има само 3,5 г нетни въглехидрати на 100 г и 15 г здравословни ненаситени мазнини.  Без съмнение това прави тази рецепта най - добрата за брауни с авокадо!



Редът на съставките няма значение, добавете всичко в смесителя си и ще получите прекрасно тесто за брауни за 2 минути. Защото кой обича да чака, нали? Наред със своята простота, тази рецепта за брауни с авокадо е направена от по-малко от 10 полезни съставки, включително:

     Неподсладен тъмен шоколад - аз използвах Шоколад 80% какао със стевия, може да използвате всеки шоколад с над 75% какао
     Кокосово масло - или всяко растително масло, което предпочитате, защо не и краве масло също
     Кокосово брашно
     Зряло авокадо - разбира се, за успех в тази рецепта трябва да използвате узряло авокадо, за да избегнете бучки /моето дори беше презряло/. Моят съвет за бързо узряване на авокадо е да го съхранявате в близост до банан, при стайна температура. Етиленът, който бананите отделят, спомага за по - бързото узряване на авокадото.
     Неподсладено какао на прах
     Сода
     Ванилия - по желание
     Подсладител - кокосова захар, ксилитол, еритритол, кленов сироп, стевия - каквото предпочитате
     Орехи - по желание



Време за подготовка 15 мин. и 30 за печене. В едно средно голямо парче има само 3.5 гр. нетни въглехидрати. Звучи страхотно нали?

Кето брауни с авокадо

 
Необходими продукти:

     90 гр. Шоколад 80% какао
     2 с.л. кокосово масло /разтопено/
     2 бр. узряло авокадо /или около 250 гр./
     2 яйца
     100 гр. Еритритол
     50 гр. кокосово брашно / или 2/3 ч.ч./
     40  гр. какао / или ½ ч.ч. /
     ½ ч.л. сода
     Ванилия
     Орехи

Начин на приготвяне :

Пригответе си квадратен съд за печене и сложете хартия за печене. В купичка сложете шоколад и кокосовото масло и ги разтопете на водна баня / може да разтопите и в микровълнова за 30 сек./. В блендер слагате авокадото, яйцата, еритритола, какаото, кокосовото брашно, ванилия, сода, разтопеният шоколад и блендирайте до хомогенна смес. Прехвърляте готовата смес в съда, който предварително сте подготвили за печене, заглаждате с шпатула равномерно. По желание може да поръсиш с орехи и шоколад. Печете за 30 мин. на 180 C. Оставете да се охлади за 10 мин. и след това извадете с помощта на хартията и оставете да се охлади напълно. Може да разтопите още 20 гр. шоколад с 1 ч.л. кокосово масло за да украсите. Може да съхраните в килера или хладилник в херметически затворен съд до 4 дни.  
Надявам се, да ви е харесала и тази рецепта. Ще се радвам да споделите с мен снимки или коментар на рецептата в Instagram или Facebook страницата, след като изпробвате.

Видео рецепти може да намерите тук:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/



Коментари

Популярни публикации