Кето брауни с авокадо
Това кето брауни с авокадо е най-добрата рецепта
за десерт с авокадо, която някога ще опитате.
Освен това ще ви хареса вкусната му пухкава текстура, заедно с
хрупкавите орехи отгоре. Бонус, това е рецепта за блендер с една купа, готова
за по-малко от 20 минути. Бърза рецепта за брауни със здравословно авокадо за
всички които обичат шоколад с ниско съдържание на въглехидрати.
Призовавам всички любители на шоколадовите
десерти да опитат тази рецепта за брауни с авокадо! Искате да знаете какъв е вкусът на това кето
брауни, нали? Първо, да ви кажа нещо:
печеното авокадо няма аромат.
Следователно, това брауни с авокадо изобщо няма вкус на авокадо. Няма да повярвате, но авокадото придава
нежност и гласност на браунито.
Авокадото също е невероятно кремообразна
съставка, за да добавите гладка текстура към браунито. То е дори по-добро от
маслото. И накрая, авокадото има само
3,5 г нетни въглехидрати на 100 г и 15 г здравословни ненаситени мазнини. Без съмнение това прави тази рецепта най -
добрата за брауни с авокадо!
Редът на съставките няма значение, добавете
всичко в смесителя си и ще получите прекрасно тесто за брауни за 2 минути.
Защото кой обича да чака, нали? Наред със своята простота, тази рецепта за
брауни с авокадо е направена от по-малко от 10 полезни съставки, включително:
●
Неподсладен тъмен шоколад - аз
използвах Шоколад 80% какао със стевия, може да използвате всеки шоколад с над
75% какао
●
Кокосово масло - или всяко
растително масло, което предпочитате, защо не и краве масло също
●
Кокосово брашно
●
Зряло авокадо - разбира се, за
успех в тази рецепта трябва да използвате узряло авокадо, за да избегнете бучки
/моето дори беше презряло/. Моят съвет за бързо узряване на авокадо е да го
съхранявате в близост до банан, при стайна температура. Етиленът, който бананите
отделят, спомага за по - бързото узряване на авокадото.
●
Неподсладено какао на прах
●
Сода
●
Ванилия - по желание
●
Подсладител - кокосова захар,
ксилитол, еритритол, кленов сироп, стевия - каквото предпочитате
●
Орехи - по желание
Време за подготовка 15 мин. и 30 за печене. В
едно средно голямо парче има само 3.5 гр. нетни въглехидрати. Звучи страхотно
нали?
Кето брауни с авокадо
Необходими продукти:
●
90 гр. Шоколад 80% какао
●
2 с.л. кокосово масло /разтопено/
●
2 бр. узряло авокадо /или около
250 гр./
●
2 яйца
●
100 гр. Еритритол
●
50 гр. кокосово брашно / или 2/3
ч.ч./
●
40
гр. какао / или ½ ч.ч. /
●
½ ч.л. сода
●
Ванилия
●
Орехи
Начин на приготвяне :
Пригответе си квадратен съд за печене и сложете
хартия за печене. В купичка сложете шоколад и кокосовото масло и ги разтопете
на водна баня / може да разтопите и в микровълнова за 30 сек./. В блендер
слагате авокадото, яйцата, еритритола, какаото, кокосовото брашно, ванилия,
сода, разтопеният шоколад и блендирайте до хомогенна смес. Прехвърляте готовата
смес в съда, който предварително сте подготвили за печене, заглаждате с шпатула
равномерно. По желание може да поръсиш с орехи и шоколад. Печете за 30 мин. на
180 C. Оставете да се охлади за 10 мин. и след това извадете с помощта на
хартията и оставете да се охлади напълно. Може да разтопите още 20 гр. шоколад
с 1 ч.л. кокосово масло за да украсите. Може да съхраните в килера или
хладилник в херметически затворен съд до 4 дни.
Надявам се, да ви е харесала и тази рецепта. Ще се радвам да споделите с
мен снимки или коментар на рецептата в Instagram или Facebook
страницата, след като изпробвате.
Видео рецепти може да намерите тук:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/
Видео рецепти може да намерите тук:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/
Коментари
Публикуване на коментар