Нисковъглехидратни кокосови гофрети
Това е гарантирано най - вкусната и бърза закуска, която съм приготвяла. Фина, ароматна текстура и вълшебен вкус. Съдържат 1 гр. нетни въглехидрати за порция и може да ги направите без млечни продукти като замените сметаната с кокосово или бадемово мляко. Кокосовото брашно е едно от най- абсорбиращите, затова е изключително важно да спазите грамажа в рецептата, за да направите пухкави и сочни гофрети. Всъщност кокосовото брашно ми е любимо особено, когато става дума за десерти - ниско съдържание на нетни въглехидрати и високо на фибри.
Много е лесно да направите тази рецерта стига да имате, уред за гофрети и няколко кухненски прибора и още:
- Яйца - на стайна температура
- Сметана /без добавена захар/ - може да замените с кокосово или бадемово мляко
- Кокосово брашно
- Бакпулвер
- Еритритол
- Ванилия
- кокосово масло /по желание/
- Горски плодове и заквасена сметана - за гарниране
- Кокосово масло - ако решите да добавите кокосово масло се уверете, че не е прекалено горещо
Нисковъглехидратни кокосови гофрети
Необходими продукти:
- 4 големи яйца /5 малки/
- 1/4 ч.ч. кокосово масло /по желание/
- 2 с.л. универсална сметана 30 %/без захар - от Lidl/
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 1/4 ч.ч. кокосово брашно
- 3 с.л. Еритиритол
- 1 ч.л. бакпулвер
- горски плодове за гарниране
- заквасена сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
- В купа разбивате яйцата, добавяте сметаната, кокосовото масло/разтопено/ и ваниловият екстракт.
- В друга купа смесете сухите съставки: кокосовото брашно, бакпулвера и еритритола.
- След това добавете сухите съставки към яйчената смес. Хомогенизирайте и оставете готовата смес за 10 минути да престои.
- Загрейте уреда за гофрети и сложете около 2 супени лъжици от сместа./Ако уреда е по - голям или по- малък коригирайте количеството./
- Времето за което се изпичат е около 3 мин. Не оставайте повече от 4 мин., защото има вероятност да станат сухи.
- Гарнирайте с пресни или замразени горски плодове и заквасена сметана.
- Може да съхраните гофретите до 3 дни в хладилник или да замразите в плик с цип за един месец!
Коментари
Публикуване на коментар