Нисковъглехидратни кокосови гофрети

Това е гарантирано най - вкусната и бърза закуска, която съм приготвяла. Фина, ароматна текстура и вълшебен вкус. Съдържат 1 гр. нетни въглехидрати за порция и може да ги направите без млечни продукти като замените сметаната с кокосово или бадемово мляко. Кокосовото брашно е едно от най- абсорбиращите, затова е изключително важно да спазите грамажа в рецептата, за да направите пухкави и сочни гофрети. Всъщност кокосовото брашно ми е любимо особено, когато става дума за десерти - ниско съдържание на нетни въглехидрати и високо на фибри. 



Много е лесно да направите тази рецерта стига да имате, уред за гофрети и няколко кухненски прибора и още:

  • Яйца - на стайна температура
  • Сметана /без добавена захар/ - може да замените с кокосово или бадемово мляко
  • Кокосово брашно
  • Бакпулвер
  • Еритритол
  • Ванилия
  • кокосово масло /по желание/
Може да добавите още:
  • Горски плодове и заквасена сметана - за гарниране
  • Кокосово масло - ако решите да добавите кокосово масло се уверете, че не е прекалено горещо
Всичко, което трябва да направите е да разбиете течните съставки, след това да разбъркате сухите, докато се образува гладко тесто. След това тестото се оставя за 10 мин. , за да се сгъсти.




Нисковъглехидратни кокосови гофрети 

 Необходими продукти: 

  • 4 големи яйца /5 малки/
  • 1/4 ч.ч. кокосово масло /по желание/
  • 2 с.л. универсална сметана 30 %/без захар - от Lidl/
  • 2 ч.л. ванилов екстракт 
  • 1/4 ч.ч. кокосово брашно
  • 3 с.л. Еритиритол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • горски плодове за гарниране
  • заквасена сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбивате яйцата, добавяте сметаната, кокосовото масло/разтопено/ и ваниловият екстракт.
  2. В друга купа смесете сухите съставки: кокосовото брашно, бакпулвера и еритритола.
  3. След това добавете сухите съставки към яйчената смес. Хомогенизирайте и оставете готовата смес за 10 минути да престои.
  4. Загрейте уреда за гофрети и сложете около 2 супени лъжици от сместа./Ако уреда е по - голям или по- малък коригирайте количеството./
  5. Времето за което се изпичат е около 3 мин. Не оставайте повече от 4 мин., защото има вероятност да станат сухи.
  6. Гарнирайте с пресни или замразени горски плодове и заквасена сметана.
  7. Може да съхраните гофретите до 3 дни в хладилник или да замразите в плик с цип за един месец!


Коментари

Популярни публикации