Нисковъглехидратен Шоколад
Ако някой ми беше казал, че приготвянето на домашен шоколад е толкова лесно и бързо, нямаше да повярвам, но това е самата истина. Прочетете до края на поста за да разберете цялата история. Правила съм доста опити с различни пропорции с масла, какао и подсладители, но на стана температура винаги се разтапяше. Но този път се получи перфектно и дори не е нужно да го прибирате в хладилник, за да стегне. За да не се налага да правите всички тези опити, следвайте моите инструкции и ще останете изненадани от резултата. Тайната е да спазвате точни пропорции между какао, какаово масло и подсладител.
Относно какаото на пазара има огромен избор от производители, които предлагат и сурово какао. Не мога да кажа, че суровото е по -добрият избор, защото процента на масленост е 10% и е много по - горчиво на вкус. В тази рецепта съм използвала какао с масленост 20 %. Това е перфектният източник на антиоксиданти, особено през зимата. Всичко, което Ви е необходимо, да направите перфектният шоколад е:
- Какаово масло - Да това е най - важната съставка в рецептата и държи шоколада твърд и на стайна температура. Не го заменяйте с друго!
- Какао - сурово или не, избора е ваш.
- Кокосово мляко на прах - ако нямате сложете същото количество какао
- Еритритол на прах - или подсладител по ваш избор.
- Лешници - по желание може да начупите и сурови ядки
- Всъщност може да добавите нещо, което Ви е любимо - портокалова есенция, ванилия, чили, ядки, семена, ментово масло или горски плодове.
За направата на рецептата ще ви бъде нужна и касерола, в която да разтопите маслото. Трябва да бъде наистина горещо и да работите бързо, защото лесно изстива и се втвърдява на стайна температура. Пригответе си силиконова форма за шоколад и бонбони. Пресейте предварително какаото и кокосовото мляко, за да няма бучки. Ако искате да постигнете по млечен вкус - просто намалете количеството какао и добавете от кокосовото мляко на прах.
Нисковъглехидратен шоколад
Необходими продукти:
- 100 гр. Какаово масло
- 38 гр. какао напрах
- 10 гр. кокосово мляко на прах
- 40 гр. Еритритол на прах
- 3 сурови лешника
Начин на приготвяне:
- В касерола разтопете какаовото масло. Трябва да бъде горещо.
- Към него добавете еритритола, какаото на прах и кокосовото мляко.
- Разбъркайте всичко много добре.
- Разлейте сместа в формички и поръсете с ядки, оставете на хладно или на стайна температура за около час - два.
- Отделете готовите шоколад и бонбони от формата и сервирайте. Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар