Фъстъчено - сметанов мус

Това е един от бързите десерти, които не се изисква почти никаква подготовка и време за готвене. Муса е страхотен, кремообразен и талкова нежен. Не са Ви нужни никакви специални продукти, за да го направите. Времето необходимо за направата му е 10 минути. Всеки, който следва нисковъглехидратен режим има поне 3 от съставките в килера. Съдържанието на нетни въглехидрати в една порция е 4.8 гр. Ако следите рецептите в блога ми, ще забележите че повечето от тях не изискват прекалено много време за приготвяне и сложни техники, а само да следвате няколко прости правила. А когато вкусите муса, ще разберете, че страхотният вкус идва от съвсем семпли и прости съставки, без да се изискват неистови усилия. Нужните съставки за направата на този мус са 5:


 

  • Фъстъчено масло - ако не го харесвате или избягвате може да замените с тахан по ваш избор - сусамов, бадемов.
  • Сметана - използвам животинска неподсладена /такава може да намерите в Лидл/
  • Крема сирене - четете етикета и съдържанието.
  • Еритритол на прах - или подсладител по ваш избор - съобразете, че когато заменяте подсладителят - количеството може да се промени особено когато това е стевия.
  •  Ванилия 
  • Шоколад + кокосово масло - по желание /съвсем скоро ще ви предложа и рецепта за домашен шоколад/

Разбира се, както при повечето рецепти съставки трябва да бъдат оставени на стайна температура 2 часа преди да приготвите муса.Единствено сметаната трябва да извадите от хладилника преди да започнете да разбивате. Тъй като топлата сметана, не се разбива добре. От това количество ще получите 4 порции. Тъй като е доста калорично и засищащо може да разделите и на 6 порции. Шоколада и кокосовото масло са по желание и ще послужат за украса. 


Фъстъчено - сметанов мус

Необходими продукти:

  • 125 мл. сметана
  • 120 гр. крема сирене
  • 60 мл. фъстъчено масло
  • 50 гр. Еритритол
  • 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
  • 30 гр. шоколад /над 80% какао/ + 1 ч.л. масло за топинг

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбийте сметаната и оставете настрани.
  2. В друга купа разбийте крема сиренето и фъстъченото масло докато стане кремообразна смес.
  3. Добавете към тях подсладителя и ванилията.
  4. Обединете сметаната и останалата фъстъчена смес и бъркайте с шпатула до хомогенизиране на муса. Ако е прекалено гъст добавете 2 с.л. сметана и разбъркайте.
  5. Разпределете муса в 4 десертни купички.
  6. Разтопете на водна баня шоколада и кокосовото масло и полейте отгоре купичките с муса. Добър апетит. 
Не пропускайте да видите и видео, към рецептата в Facebook или Instagram! Ще се радвам да споделите вашето мнение и резултати!
 

Коментари

Популярни публикации