Нисковъглехидратни Коледни бисквитки
Един от любимите ми сезони е зимният 🎄🎅, а с него идват и много празнични дни. Днес ще ви разкажа как да направите нисковъглехидратни Коледни бисквити. Тези бисквитки напомнят на традиционните курабийки, сладки, леко хрупкави и много приятни на вкус. Бонус към това е съдържанието на около 1 гр. нетни въглехидрати за 1 бисквитка.
Тези бисквитки с бадемово брашно се правят изключително лесно само с 8 съставки. Преди да започнете моят съвет е да измерите точно всички продукти. Не препоръчвам да заменяте продукти, защото рискувате да провалите рецептата. Ето и какво точно ще ви бъде необходимо:
- Меко масло - препоръчвам то да не е подсолено и да бъде извадено поне 1 час преди да започнете приготвянето на рецептата. Също така премерете точното количество с везна и нарежете на кубчета - така по лесно ще омекне.
- Еритритол - моят фаворит и най - близкият на вкус до захарта заместител. Можете да замените със стевия.
- Бадемово брашно - тук ще ви бъде необходимо фино такова. Ако направите сами от сурови бадеми ще получите тъмна и груба текстура в тестото. Не препоръчвам да заменяте с друго.
- Кокосово брашно - не заменяйте с друго. В него се съдържат голямо количество фибри от които имате нужда за успешното сглобяване на тестото.
- Крема сирене - крема сиренето тук ще играе ролята на ксантанова гума и за по наситен маслен вкус.
- Ванилия
- Микс от Коледни подправки - канела, кардамон, звездовиден анасон, карамфил и джинджифил.
Препоръчвам ви да използвате кухненски робот или чопър/булет за тази рецепта. Това е най - лесният и бърз начин за създаването на гладко тесто със фина консистенция. Като първо смесите на висока скорост сухите съставки. Тази стъпка ще комбинира перфектно кристалният еритритол, двете брашна и подправките. След това добавете мекото масло, крема сиренето и екстракта от ванилия. като пуснете отново робота за 30 секунди. Ще получите ронливо маслено тесто, което лесно ще оформите на топка с ръце. След това сложете тестото във фолио за свежо съхранение и приберете за 30 минути в хладилник или за 1 нощ. Друго, което ще ви бъде необходимо е хартия за печене между, която ще разточвате тестото. Дебелината на тестото, което ще разточите е 0,5 см. Не препоръчвам да правите прекалено тънко тесто, защото ще се получат твърди бисквити. Оформете бисквитките в коледни формички. От това количество се получават около 25 бр. бисквитки.
Нисковъглехидратни Коледни бисквитки 🌲
Необходими продукти:
- 115 гр. Бадемово брашно
- 25 гр. Кокосово брашно
- 60 гр. Еритритол
- 55 гр. Масло
- 1 с.л Крема сирене
- 1 ч.л. Ванилия
- 1/2 ч.л. Микс от коледни подправки
Начин на приготвяне:
- Добавете сухите съставки в робот със S -образна приставка за рязане. Пулсирайте около 30 секунди.
- Спрете кухненският робот и добавете маслото, крема сиренето и ванилията. Пуснете отново робота на средна скорост за още 30 секунди, като трябва да да се образуват големи трохи тесто. / Ако е прекалено мокро - добавете 1 с.л. бадемово брашно или ако е прекалено сухо добавете 1 ч.л. крема сирене/
- Тестото трябва да бъде меко маслено и лесно да се оформя.
- Готовото тесто сложете във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 30 минути или 1 нощ.
- След като тестото се охлади включете фурната на 180 С и разточете между 2 листа хартията печене тестото с дебелина 0.5 см.
- Оформете бисквитите с Коледни формички.
- Преместете внимателно в тавата за печене.
- Печете сладките за 10 - 12 минути или до златисто.
- Оставете да се охладят за 5 минути и преместете в съд подходящ за сладки или съхранение. Оставете ги да изстинат напълно за още 30 минути.
- Сервирайте с кафе или топла напитка по ваш избор. Добър апетит!
Видео към рецептата, може да намерите в Instagram или Facebook!
Хранителна информация за 1 бисквитка:
- Общи въглехидрати 2,1 гр.
- Нетни въглехидрати 1.1 гр.
- Протеин 1,7 гр.
- Мазнини 6,8 гр. *наситени мазнини 2,6 гр.
Коментари
Публикуване на коментар