Нисковъглехидратни Коледни бисквитки

Един от любимите ми сезони е зимният 🎄🎅, а с него идват и много празнични дни. Днес ще ви разкажа как да направите нисковъглехидратни Коледни бисквити. Тези бисквитки напомнят на традиционните курабийки, сладки, леко хрупкави и много приятни на вкус. Бонус към това е съдържанието на около 1 гр. нетни въглехидрати за 1 бисквитка. 

 


 

Тези бисквитки с бадемово брашно се правят изключително лесно само с 8 съставки. Преди да започнете моят съвет е да измерите точно всички продукти. Не препоръчвам да  заменяте продукти, защото рискувате да провалите рецептата. Ето и какво точно ще ви бъде необходимо:

  • Меко масло - препоръчвам то да не е подсолено и да бъде извадено поне 1 час преди да започнете приготвянето на рецептата. Също така премерете точното количество с везна и нарежете на кубчета - така по лесно ще омекне.
  • Еритритол - моят фаворит и най - близкият на вкус до захарта заместител. Можете да замените със стевия.
  • Бадемово брашно - тук ще ви бъде необходимо фино такова. Ако направите сами от сурови бадеми ще получите тъмна и груба текстура в тестото. Не препоръчвам да заменяте с друго.
  • Кокосово брашно - не заменяйте с друго. В него се съдържат голямо количество фибри от които имате нужда за успешното сглобяване на тестото. 
  • Крема сирене - крема сиренето тук ще играе ролята на ксантанова гума и за по наситен маслен вкус. 
  • Ванилия
  • Микс от Коледни подправки - канела, кардамон, звездовиден анасон, карамфил и джинджифил.

Препоръчвам ви да използвате кухненски робот или чопър/булет за тази рецепта.  Това е най - лесният и бърз начин за създаването на гладко тесто със фина консистенция. Като първо смесите  на висока скорост сухите съставки. Тази стъпка ще комбинира перфектно кристалният еритритол, двете брашна и подправките. След това добавете мекото масло, крема сиренето и екстракта от ванилия. като пуснете отново робота за 30 секунди. Ще получите ронливо маслено тесто, което лесно ще оформите на топка с ръце. След това сложете тестото във фолио за свежо съхранение и приберете за 30 минути в хладилник или за 1 нощ. Друго, което ще ви бъде необходимо е хартия за печене между, която ще разточвате тестото. Дебелината на тестото, което ще разточите е 0,5 см. Не препоръчвам да правите  прекалено тънко тесто, защото ще се получат твърди бисквити. Оформете бисквитките в коледни формички. От това количество се получават около 25 бр. бисквитки.


Нисковъглехидратни Коледни бисквитки 🌲

Необходими продукти:

  • 115 гр. Бадемово брашно
  • 25 гр. Кокосово брашно
  • 60 гр. Еритритол
  • 55 гр. Масло
  • 1 с.л Крема сирене
  • 1 ч.л. Ванилия
  • 1/2 ч.л. Микс от коледни подправки 

 Начин на приготвяне:

  1. Добавете сухите съставки в робот със S -образна приставка за рязане. Пулсирайте около 30 секунди. 
  2. Спрете кухненският робот и добавете маслото, крема сиренето и ванилията. Пуснете отново робота на средна скорост за още 30 секунди, като трябва да да се образуват големи трохи тесто. / Ако е прекалено мокро - добавете 1 с.л. бадемово брашно или ако е прекалено сухо добавете 1 ч.л. крема сирене/
  3. Тестото трябва да бъде меко маслено и лесно да се оформя. 
  4. Готовото тесто сложете във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 30 минути или 1 нощ.
  5. След като тестото се охлади включете фурната на 180 С и разточете между 2 листа хартията печене тестото с дебелина 0.5 см. 
  6. Оформете бисквитите с Коледни формички. 
  7. Преместете внимателно в тавата за печене.
  8. Печете сладките за 10 - 12 минути или до златисто. 
  9. Оставете да се охладят за 5 минути и преместете в съд подходящ за сладки или съхранение. Оставете ги да изстинат напълно за още 30 минути.
  10. Сервирайте с кафе или топла напитка по ваш избор. Добър апетит! 



Видео към рецептата, може да намерите в Instagram или Facebook!


 Хранителна информация за 1 бисквитка:

  • Общи въглехидрати 2,1 гр.
  • Нетни въглехидрати 1.1 гр.
  • Протеин 1,7 гр.
  • Мазнини 6,8 гр.  *наситени мазнини 2,6 гр.


Коментари

Популярни публикации