Нисковъглехидратни бисквитки - без печене
Това са най - бързите и лесни бисквитки, които съм правила до сега. Те са талкова меки и приятни на вкус, че ще е трудно да не изядете още една. Направени са само от 5 съставки и имат нежна шоколадова обвивка. Перфектни за снак-тайм или в компанията на следобедното кафе. Те са без глутен, без захар, веган и съдържат само 3,5 гр. нетни въглехидрати в една бисквитка. Имам още една добра новина - бисквитките са сурови и не ви е необходима фурна. Единственото, което ви е нужно е фризер, за да стегнат. Другото предимство на тези бисквитки е, че имате готов десерт във фризера, на който са му нужни само 5 минути на стайна температура преди консумация. Всичко, което ви е нужно за тази рецепта е:
- Фъстъчено масло - Подхождайте изключително внимателно към готовите продукти, защото в някой от тях има добавени масла, захар или подобрители. Препоръчвам да използвате само натурално фъстъчено масло или да си приготвите сами.
- Кокосово брашно - Не препоръчвам да заменяте кокосовото брашно с друго, така ще промените текстурата на бисквитките и може да станат прекалено течни.
- Брашно от лупина - Тук може да замените с бадемовото или ленено брашно. Препоръчвам да бъде от златното ленено семе брашното, защото обикновеното би направило бисквитките тъмни / не мисля, че е проблем цвета, преценете сами/.
- Еритритол - трябва да бъде прахообразен, може да замените със стевия. Аз правя прахообразен вариант на еритритола с нутри булет. Не препоръчвам на кристали - защото няма да се разтопят.
- Шоколадов чипс или шоколад - минимум 80% или 85% какао - Тъй като бисквитките са меки ще потопим отдолу и отстрани, за да запазим максимално формата им.
Това са меки бисквитки с фъстъчено масло, което означава, че очакваме те да се топят в устата. Не са обичайните хрупкави и твърди бисквитки. Всъщност всички сурови десерти имат мека текстура, тъй като не се използват яйца и фурна - нещо което би помогнало за хрупкавият вкус.
Първото нещо, което трябва да направите е да се уверите, че вашето фъстъчено масло е прясно. Защото, ако е старо бисквитите могат да станат прекалено сухи и ронливи. Измерването на продуктите е втората и най - важна стъпка. Винаги в здравословните рецепти количеството трябва да бъде абсолютно точно - защото рискувате да се провалите! Имайте предвид, че след като обедините продуктите вашето тесто трябва да бъде меко, лъскаво и лесно за оформяне. В никакъв случай не трябва да изглежда сухо и ронливо - това означава, че не сте измерили точното количество брашно или фъстъченото ви масло има добавка или е старо. Ако това се случи ви препоръчвам да добавите 1 - 2 супени лъжици кокосово масло. Това би подобрило значително текстурата на тестото. От това количество трябва да направите 17 малки топчета.
Нисковъглехидратни бисквитки - без печене
Необходими продукти:
- 260 гр. фъстъчено масло
- 80 гр. кокосово брашно
- 45 гр. брашно от лупина
- 45 гр. прахообразен Еритритол
- 100 гр. шоколад 85 % или такъв без захар
Начин на приготвяне:
- Преди да започнете се уверете, че фъстъченото Ви масло е натурално и прясно - без добавена захар или други масла.
- В купа сложете фъстъченото масло, кокосовото брашно, брашно от лупина, прахообразният подсладител.
- Първоначално комбинирайте продуктите с лъжица или вилица, след това продължете с ръце.
- Готовото тесто трябва да бъде меко и лъскаво.
- Поставете хартия за печене в чиния и оформете 17 малки топчета./ около 22 гр. всяка/
- След това притиснете всяко топче с намазнена вилица 2 пъти, като им придадете плоска форма /вижте във видеото/
- Сложете готовите бисквитки за 20 -30 минути във фризера или докато стегнат.
- Разтопете на водна баня или в микровълнова фурна шоколада. Извадете бисквитите непосредствено след като разтопите шоколада.
- Потопете долната част или цялата бисквитка с разтопен шоколад и отново върнете в чинията.
- Върнете във фризера за 2 - 5 минути, за да стегне шоколада.
- Извадете 5 минути преди да сервирате. Съхранявайте в херметическа кутия във фризера.
Коментари
Публикуване на коментар