Шоколадова торта /нисковъглехидратна/
Честит рожден ден на мен.😊 Това е и повода, за да направя, тази много шоколадова торта. Ще ви хареса, заради влажната текстура на блатовете и нежният бадемов крем. Истинска шоколадова наслада. Разбира се, за да направите нисковъглехидратна шоколадова торта, ще са ви нужни брашна с ниско съдържание на въглехидрати, подходящ подсладител, също така неподсладено ядково мляко, какао на прах и т.н. Както може би се досещате една от основните съставки е бадемовото брашно /фино/. Като в състава и влизат още 8 продукта и те са:
- Фино бадемово брашно
- Неподсладено какао на прах
- Еритритол - или любимият ви подсладител, ако сте на палео режим може да използвате кокосова захар
- Яйца - големи яйца на стайна температура
- Неподсладено бадемово или кокосово мляко
- Бакпулвер
- Ванилия
- Масло
- Бадемов тахан, може да използвате и фъстъчено масло - но това ще повиши въглехидратите!
- Течен или прахообразен подсладител
- Какаова паста и бадеми за украса
Ключът за създаването на сочен блат е печенето му на ниска температура - 160 C /без вентилатор/, също така да наблюдавате често последните 10 мин, като проверявате с клечка. Блата е готов, когато клечката излезе чиста, но в същото време леко влажна. Друг трик, който може да приложите е разбиването на висока скорост на течните съставки, преди да комбинирате със сухите.
Крема е най - хубавата част от самата торта. Той е направен от бадемов тахан, масло, какао,бадемово мляко и напомня за течен шоколад.
Шоколадова торта
Необходими продукти:
за блата:
- 4 големи яйца
- 60 мл. кокосово масло
- 80 мл. неподсладено бадемово или кокосово мляко
- 1 ч.л. ванилия
- 160 гр. бадемово брашно
- 100 гр. еритритол
- 40 гр. какао на прах
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
За крема:
- 115 гр. краве масло
- 125 гр. бадемов тахан или фъстъчено масло
- 15 гр. какао на прах
- 40 гр. Еритритол на прах или течен подсладител / паста от фурми/
- 30 мл. бадемово мляко
Коментари
Публикуване на коментар