Кето торта "Червено кадифе"
Това е една от най - добрите торти, които съм опитвала във вариант "Червено кадифе", с гладка текстура и вкус! Няма да останете разочаровани, ако я пробвате! Торта "Червено кадифе" е много повече от ванилова торта с червен цвят. Тя е сочна с лек загадъчен какаов вкус и фина текстура, която и придава млякото. Тази рецепта, разбира се е с ниско съдържание на въглехидрати и без захар. В тази торта ще използвам бадемово мляко и ябълков оцет /непастьоризиран 😊/, за да имитира класическият "buttermilk", който се използва в оригиналната рецепта. Тайната на сочният блат е в финото бадемово брашно. Ето и продуктите, които ще ви бъдат необходими, за да приготвите тази красива и вкусна торта:
- Големи Яйца - Съветвам ви да ги извадите от хладилника поне 3 часа преди да започнете приготвянето на тортата.
- Масло - Нарежете на кубчета и оставете на плота поне 3 часа на стайна температура. Ще разберете, че маслото е готово за работа, когато стане много меко.
- Крема сирене - Предварително извадено на стайна температура.
- Фино бадемово брашно - за първи път ще използвам готов вариант на бадемово брашно, защото трябва то да бъде наистина фино.
- Еритритол - ако го съхранявате в хладилник, трябва да го извадите 1 нощ преди това. Наскоро научих един интересен факт. Еритритолът понижава температурата на съставките. Ето защо, ако правите този десерт през зимата се уверете, че в кухнята ви е достатъчно топло, в противен случай маслото може да се втвърди и да стане на бучки!
- Естествен хранителен оцветител - може да използвате и сок от цвекло или прахообразният му вариант или да сложите просто готов хранителен оцветител.
- Зехтин - или орехово масло, авокадово олио или сусамово, защо не и шарлан. Не заменяйте с кокосово масло!
- Неподсладено какао на прах
- Сода
- Екстракт от ванилия
- Бадемово мляко - неподсладено или кокосово
- Ябълков оцет
В 4 стъпки ще ви разясня как да направите сполучливо тесто за блатове, за да направите най - вкусното "Червено кадифе":
- Трябва да се уверите, че маслото ви е напълно размекнато. Първо трябва да разбиете с миксер маслото и еритритола.
- След това добавете към разбитото масло едно по едно яйцата. Също така е добре да добавите бързо яйцата на около 15 секунди, за да съкратите времето на разбиване и да не се образуват бучки.
- В отделна купа разтворете зехтина, оцветителя и какаото на прах. Това ще ви гарантира перфектното смесване на съставките. Най - подходяща е мазнина, която е течна и не се втвърдява при по - ниски температури. Това ще допринесе блатовете да са сочни.
- Накрая комбинирайте всички съставки на най - ниска степен на миксера. Ще разберете, че тестото е готово, когато цветът е еднороден, а сместа леко течна. / Видео рецепта ще намерите тук /
Тази торта ще бъде с 2 блата, които ще се изпекат по отделно във форма за печене на торта с падащо дъно /22 см/. Също така трябва да бъде добре намазнена, за да се избегне залепване и трудно отделяне на блата. Поставете на дъното и хартия за печене. Трябва да разделите равномерно на 2 общото количество тесто, за да бъдат равномерни блатовете. Времето за печене е около 25 - 30 мин на 160 C с вентилатор, като на 20 минута е добре да проверите с клечка дали блата е готов. След като блата е изпечен, извадете от фурната. След около 5 минути, освободете от ринга. Не чакайте, да изстине напълно. Може да се наложи, да прокарате нож около стените, за да излезе по - лесно от ринга.
Може да съхраните тортата до 3 дни в хладилник или да замразите, отделни парчета от тортата.
Кето "Червено кадифе"
Необходими продукти:
За блата:
- 120 гр. разстопена масло
- 120 гр. eритритол
- 4 големи яйца
- 55 мл. зехтин или авокадово олио/шарлан/но не и кокосово масло!/
- 2 с.л. какао на прах
- На върха на ножа/лъжица червен оцветител или докато ви хареса цвета
- 180 гр. бадемово брашно /фино/
- 60 мл. бадемово мляко
- 1 с.л. сода
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 1 ч.л. ябълков оцет
За крема:
- 450 гр. крема сирене
- 3 с.л. меко масло /около 40 гр./
- 85 гр. прахообразен Еритритол или Ксилитол
- 1 ч.л. Ванилия
Начин на приготвяне:
- Преди да започнете, се уверете, че всички продукти са на стайна температура!
- Загрейте фурната на 160 С. Сложете на дъното на формата хартия за печене и намазнете добре с зехтин или кокосово масло.
- В купа поставете разтопеното масло. Добавете еритритола и разбийте на ниска степен с миксер до кремообразна смес.
- След това добавете яйцата 1 по 1, като добавяте всяко на около 15 секунди.
- Отстранете за момент, готовата смес.
- В друга купа сложете зехтина, какаото и оцветителя. Разбийте добре.
- Добавете какаовата смес към останалата част от тестото с помощта на миксера.
- Добавете бадемовото брашно, содата и бадемовото мляко като разбивате с миксера на най - ниска степен, за да оформите гладко тесто без бучки.
- По желание може да отделите 1/4 от сместа за блата и да изпечете на 160 С за 10 минути. Като след това направите трохи и поръсите в кръг тортата отгоре. Аз направих моите трохи за украса от бадемово брашно 30 гр., боя и няколко капки вода и разбърквате добре в плик и поръсвате отгоре.
- Напълнете равномерно двете форми за печене. След това почукайте няколко пъти формата на плота, за да излезе въздуха от тестото.
- Печете блатовете на 160 С със вентилатор за 25 -30 мин., като на 20 минута проверите с клечка в средата на блата. Ще разберете, че е готова когато извадите от тестото суха клечка. Забележете това е безглутеново тесто и то няма да се надигне или удвои размера си.
- В купа разбийте крема сиренето, маслото еритритола и ванилията с миксер.
- След като сте извадили и охладили блатовете, поставете в съд за торта първият блат и в центъра сложете 1/3 от крема. Разнесете равномерно с шпатула.
- Повторете тази стъпка като добавите и вторият слой и разнесете добре с шпатула останалото количество от крема.
- Украсете с натрошени трохи, с горски плодове и мента.
- От това количество ще получите 12 парчета торта.
Хранителна информация за 1 парче торта:
- 373 ккал
- Мазнини 36 ,5 гр. / Наситени 14,8/
- Въглехидрати 6 гр. /2 гр. захари и 2 гр. фибри/
- Протеин 8,2 гр.
Здравейте! Бадемовото брашно може ли да се замени с обикновено? Важно ми е тортата да е без захар, защото е за диабетик, но не сме на което режим.
ОтговорИзтриване