Бисквитки с фъстъчено масло



Тези бисквитки с кокосово брашно и фъстъчено масло са лесни и бързи направени само с 6 съставки. Разбира се в кето вариант, без глутен и захар. Също така съдържат  4 гр. нетни въглехидрати и спокойно може да им се насладите без никаква вина. Обичам да правя бисквити, а кокосовото брашно и фъстъченото масло са ми любими. Разбира се, в тях има и шоколадов привкус, това е друг мой любим продукт. Всичко от което се нуждаете, за да направите тези сладки бисквити с фъстъчено масло е:



  • Фъстъчено масло - винаги използвайте или домашно приготвено, или чисто без добавени масла или захар в него.
  • Кокосово брашно - то е богато на фибри, силно абсорбиращо водата. Затова винаги съхранявайте в добре затворен съд.
  • Яйца - те трябва да бъдат на стайна температура, защото в противен случай ще втвърдят фъстъченото масло.
  • Еритритол или подсладител по - желание - на мен ми е любим защото максимално се доближава до вида и вкуса на захар и няма сладък послевкус, като стевията например.
  • Ванилия
  • Шоколадов чипс /капки/

Времето за подготовка е 10 минути и 12 минути за печене. Бързо, нали?




Бисквитки с фъстъчено масло

Необходими продукти:

  • 70 гр. фъстъчено масло
  • 2 яйца на стайна температура /големи или средни/

  • 1/4 ч.ч. Еритритол
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 4 с.л. кокосово брашно /25 гр./
  • 1/4 ч.ч. шоколадов чипс или капки /40 гр./
Начин на приготвяне:
  1. Загрейте фурната на 180 С. Сложете в тава хартия за печене.
  2. В купа разбивате яйцата, еритритола и екстракта от ванилия.
  3. Изсипете фъстъченото масло при разбитите яйца и бъркайте енергично, за да създадете лъскаво гладко тесто за бисквитите.
  4. Към тази смес добавете и шоколадовите капки и накрая добавете кокосовото брашно и разбъркайте с шпатула до пълното хомогенизиране. Тестото става лепкаво, но това е което трябва да се получи.
  5. Оформете 8 бисквити с еднакъв размер. Използвате лъжица за оформяне.
  6. Поставете бисквитите върху хартията за печене.
  7. Трябва да има разстояние върху бисквитите, защото леко се разширяват при печенето.
  8. Печете на 180 градуса за 12 - 14 минути или докато станат златисти.
  9. Охладете в тавата за 10 мин. след като са готови и тогава ги преместете в кутия или съд в който ще ги съхранявате и оставете за още 3 часа да се охладят напълно. Имайте търпение, за да постигнете перфектната форма и текстура на бисквитите.
  10. Не ги съхранявайте в хладилник.
  11. Може да ги замразите в кутия и да размразите 1 ден преди консумация.

Надявам се, да ви е харесала и тази рецепта и да споделите с мен в Instagram или Facebook, вашите резултати. Изключително ми е приятно да виждам вашите снимки и коментари за рецептите.

Коментари

Популярни публикации