Бисквитки с фъстъчено масло
Тези бисквитки с кокосово брашно и фъстъчено масло са лесни и бързи направени само с 6 съставки. Разбира се в кето вариант, без глутен и захар. Също така съдържат 4 гр. нетни въглехидрати и спокойно може да им се насладите без никаква вина. Обичам да правя бисквити, а кокосовото брашно и фъстъченото масло са ми любими. Разбира се, в тях има и шоколадов привкус, това е друг мой любим продукт. Всичко от което се нуждаете, за да направите тези сладки бисквити с фъстъчено масло е:
- Фъстъчено масло - винаги използвайте или домашно приготвено, или чисто без добавени масла или захар в него.
- Кокосово брашно - то е богато на фибри, силно абсорбиращо водата. Затова винаги съхранявайте в добре затворен съд.
- Яйца - те трябва да бъдат на стайна температура, защото в противен случай ще втвърдят фъстъченото масло.
- Еритритол или подсладител по - желание - на мен ми е любим защото максимално се доближава до вида и вкуса на захар и няма сладък послевкус, като стевията например.
- Ванилия
- Шоколадов чипс /капки/
Времето за подготовка е 10 минути и 12 минути за печене. Бързо, нали?
Бисквитки с фъстъчено масло
Необходими продукти:
- 70 гр. фъстъчено масло
- 2 яйца на стайна температура /големи или средни/
- 1/4 ч.ч. Еритритол
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 4 с.л. кокосово брашно /25 гр./
- 1/4 ч.ч. шоколадов чипс или капки /40 гр./
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 С. Сложете в тава хартия за печене.
- В купа разбивате яйцата, еритритола и екстракта от ванилия.
- Изсипете фъстъченото масло при разбитите яйца и бъркайте енергично, за да създадете лъскаво гладко тесто за бисквитите.
- Към тази смес добавете и шоколадовите капки и накрая добавете кокосовото брашно и разбъркайте с шпатула до пълното хомогенизиране. Тестото става лепкаво, но това е което трябва да се получи.
- Оформете 8 бисквити с еднакъв размер. Използвате лъжица за оформяне.
- Поставете бисквитите върху хартията за печене.
- Трябва да има разстояние върху бисквитите, защото леко се разширяват при печенето.
- Печете на 180 градуса за 12 - 14 минути или докато станат златисти.
- Охладете в тавата за 10 мин. след като са готови и тогава ги преместете в кутия или съд в който ще ги съхранявате и оставете за още 3 часа да се охладят напълно. Имайте търпение, за да постигнете перфектната форма и текстура на бисквитите.
- Не ги съхранявайте в хладилник.
- Може да ги замразите в кутия и да размразите 1 ден преди консумация.
Надявам се, да ви е харесала и тази рецепта и да споделите с мен в Instagram или Facebook, вашите резултати. Изключително ми е приятно да виждам вашите снимки и коментари за рецептите.
Коментари
Публикуване на коментар