Кето спаначени хапки
Днес съм подготвила рецепта с сезонни продукти, а именно спанак и пресен чесън. Тези спаначени хапки са едни от най - вкусните предястия с дъвчаща текстура, и аромат на спанак и чесън. В класическата рецепта се използва галета, за да бъдат хрупкави отвън, на аз ще заложа на бадемово брашно и хуск. Ето и необходимите съставки, за да направите това апетитно предястие:
Необходими продукти:
Предварително загрявате фурната на 200 C. След това измивате и бланширате спанака за 3 мин. във вряла вода, като веднага изваждате и потапяте в студена вода за да прекъснете готвенето. Нарязвате вече охладеният спанак и прехвърлете в купа. Добавете разбитите яйца, настърганият кашкавал, пресните подправки, сол, чесън който предварително нарязвате на ситно, бадемовото брашно и хуск. Разбърквате добре, ако е леко влажно добавете още бадемово брашно. Оформете кръгли хапки. Поставете върху незалепваща тава, като предварително сте сложили хартия за печене. От това количество трябва да направите 22 кръгли хапки /като една хапка е около 1 супена лъжица от сместа/. Печете за 20 - 30 минути на 200 C или до златисто. Сервирайте веднага със сос.
Слагате млякото и майонезата в купа и разбъркваме добре. Нарязваме на ситно чесън и копър. Добавете и черният пипер и солта. Сервирате с хапките.
Надявам се, да ви е харесала и тази рецепта. Ще се радвам да споделите с мен снимки или коментар на рецептата в Instagram или Facebook страницата, след като я изпробвате.
Видео рецепта може да видите тук:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/
- Спанак - пресен или замразен и двата варианта са добри. Аз ще използвам пресен. Винаги измервайте количеството спанак, когато е замразен, отцеден и нарязан с точност.
- Яйца
- Настърган кашкавал или моцарела
- Бадемово брашно
- Хуск - трябва да бъдат смлени - това са 100% фибри и държат съставките заедно в перфектна форма
- Пресни подправки - силно препоръчвам, защото аромата им е незаменим - магданоз и кориандър
- Чесън - пресният чесън съща има по - наситен аромат и вкус, затова в тази рецепта ще използвам такъв.
- Сол - хималайската не винаги = на качествена и полезна сол. Използвам обикновена морска сол с естествена влажност /не едра/ или келтска сол.
Кето спаначени хапки
Необходими продукти:
- 6 чаши пресен спанак или 230 гр. или 160 гр пакетиран бланширан спанак
- 3 големи яйца
- 1 чаша настърган кашкавал или 160 гр.
- 1/4 ч.ч. нарязани пресни магданоз и копър
- 1 стрък пресен чесън
- 1 ч.ч бадемово брашно /115 гр. /
- 2 с.л. хуск /12 гр./
- 1/2 ч.л. сол /аз не сложих, защото кашкавала беше достатъчно солен/
Предварително загрявате фурната на 200 C. След това измивате и бланширате спанака за 3 мин. във вряла вода, като веднага изваждате и потапяте в студена вода за да прекъснете готвенето. Нарязвате вече охладеният спанак и прехвърлете в купа. Добавете разбитите яйца, настърганият кашкавал, пресните подправки, сол, чесън който предварително нарязвате на ситно, бадемовото брашно и хуск. Разбърквате добре, ако е леко влажно добавете още бадемово брашно. Оформете кръгли хапки. Поставете върху незалепваща тава, като предварително сте сложили хартия за печене. От това количество трябва да направите 22 кръгли хапки /като една хапка е около 1 супена лъжица от сместа/. Печете за 20 - 30 минути на 200 C или до златисто. Сервирайте веднага със сос.
Млечен сос
Необходими продукти:- 400 гр. цедено мляко или заквасена сметана
- 6 с.л. майонеза
- 1 стрък копър
- 1 стрък пресен чесън
- черен пипер
- сол.
Слагате млякото и майонезата в купа и разбъркваме добре. Нарязваме на ситно чесън и копър. Добавете и черният пипер и солта. Сервирате с хапките.
Надявам се, да ви е харесала и тази рецепта. Ще се радвам да споделите с мен снимки или коментар на рецептата в Instagram или Facebook страницата, след като я изпробвате.
Хранителна информация
1 хапка съдържа:
|
|
49 cal
|
|
Мазнини
|
1.4 g.
|
Въглехидрати
|
1.8 g.
|
Фибри
|
0.8 g.
|
Захари
|
0.3 g.
|
Протеини
|
0.4 g.
|
Нетни въглехидрати
|
1 g.
|
Видео рецепта може да видите тук:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/
Коментари
Публикуване на коментар