Суров гранола бар


Това е рецепта за суров гранола бар, креативно направен с подръчни материали. Основната съставка е фъстъчено масло. Идеалният вариант за бърза закуска без печене, без захар, без глутен и без млечни. Истината е, че може да се насладите и на сладка закуска в нисковъглехидратния режим. Всичко се състои в избора на правилните съставки. Като цяло, най-добрите рецепти за закуска с ниско съдържание на въглехидрати включват съставки като ядки, семена и естествени подсладители без захар. Тъй като в рецептата няма яйца или млечни продукти, те също са перфектният веган вариант на гранола. Това е може би най-лесната рецепта, която ще направите, защото рецептите без печене не изискват твърде много умения и усилие, само добра организация. Първо, трябва да съберете всичките си съставки на плота.  Като измерите всички сухи и течни съставки преди да започнете, това ви гарантира успешното изпълнение на рецепта. След това пригответе голяма купа, за да съберете двете съставки. Накрая, комбинирайте течните и сухите съставки.  В този случай ви трябват само 10 минути и 10 съставки, за да приготвите тази рецепта за гранола.  Вижте списъка по-долу.

 
     Фъстъчено масло
     Кокосово масло
     Бадеми
     Ленено брашно
     Кокосови стърготини
     Тиквено смее
     Чиа семена
     Канела
     Ванилия
     Ксилитол


Хубавото, е че може да съхранявате за месец във фризера. Като 1 час преди консумация изваждате на стайна температура. Вкусът е наистина впечатляващ и всички ще го харесат. И така рецептата е следната:





Суров гранола бар

Необходими продукти:

     1 ч.ч. /около 200 гр./Фъстъчено масло
     1/4 ч.ч. /около 50 гр./Кокосово масло
     1 ч.л. екстракт от ванилия
     3 с.л. ксилитол
     ½  ч.ч. тиквено семе
     ⅓ ч.ч. ленено брашно
     1 с.л. семена от чиа
     ⅓ ч.ч. бадеми
     ¼ ч.ч. кокосови стърготини
     ½ ч.л. канела

     40 гр. шоколад 80 % какао за декорация /по желание/




Начин на приготвяне:

В средно голяма купа слагаме кокосовото масло, което се разтапя предварително, фъстъчено масло и ванилията. Разбъркване добре до хомогенизиране на течните съставки и след това прибавяме сухите 1 по 1 като разбъркваме добре всичко. Поставяме в правоъгълен съд, в който предварително сме поставили оризова хартия и изсипваме сместа. Прибираме за 30 мин. в фризера. След това изваждаме и декорираме с предварително разтопеният шоколад /на водна баня/ и нарязваме в правоъгълна форма. Добър апетит!

За повече информация и рецепти последвайте профила ми в Instagram или Facebook страницата ми:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/


Коментари

Популярни публикации