Суров гранола бар
Това е рецепта за суров гранола бар, креативно
направен с подръчни материали. Основната съставка е фъстъчено масло. Идеалният
вариант за бърза закуска без печене, без захар, без глутен и без млечни.
Истината е, че може да се насладите и на сладка закуска в нисковъглехидратния
режим. Всичко се състои в избора на правилните съставки. Като цяло, най-добрите
рецепти за закуска с ниско съдържание на въглехидрати включват съставки като
ядки, семена и естествени подсладители без захар. Тъй като в рецептата няма яйца
или млечни продукти, те също са перфектният веган вариант на гранола. Това е
може би най-лесната рецепта, която ще направите, защото рецептите без печене не
изискват твърде много умения и усилие, само добра организация. Първо, трябва да
съберете всичките си съставки на плота.
Като измерите всички сухи и течни съставки преди да започнете, това ви
гарантира успешното изпълнение на рецепта. След това пригответе голяма купа, за
да съберете двете съставки. Накрая, комбинирайте течните и сухите
съставки. В този случай ви трябват само
10 минути и 10 съставки, за да приготвите тази рецепта за гранола. Вижте списъка по-долу.
●
Фъстъчено масло
●
Кокосово масло
●
Бадеми
●
Ленено брашно
●
Кокосови стърготини
●
Тиквено смее
●
Чиа семена
●
Канела
●
Ванилия
●
Ксилитол
Хубавото, е че може да съхранявате за месец във
фризера. Като 1 час преди консумация изваждате на стайна температура. Вкусът е
наистина впечатляващ и всички ще го харесат. И така рецептата е следната:
Суров гранола бар
Необходими продукти:
●
1 ч.ч. /около 200 гр./Фъстъчено
масло
●
1/4 ч.ч. /около 50 гр./Кокосово
масло
●
1 ч.л. екстракт от ванилия
●
3 с.л. ксилитол
●
½
ч.ч. тиквено семе
●
⅓ ч.ч. ленено брашно
●
1 с.л. семена от чиа
●
⅓ ч.ч. бадеми
●
¼ ч.ч. кокосови стърготини
●
½ ч.л. канела
●
40 гр. шоколад 80 % какао за
декорация /по желание/
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа слагаме кокосовото масло,
което се разтапя предварително, фъстъчено масло и ванилията. Разбъркване добре
до хомогенизиране на течните съставки и след това прибавяме сухите 1 по 1 като
разбъркваме добре всичко. Поставяме в правоъгълен съд, в който предварително
сме поставили оризова хартия и изсипваме сместа. Прибираме за 30 мин. в
фризера. След това изваждаме и декорираме с предварително разтопеният шоколад
/на водна баня/ и нарязваме в правоъгълна форма. Добър апетит!
За повече информация и рецепти последвайте профила ми в Instagram или Facebook страницата ми:
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
https://www.facebook.com/tastyhealthygreenline/
Коментари
Публикуване на коментар