Кокосови бисквити/кето, палео, веган/

Обичам кафе, а кафето обича шоколада и бисквитите. Не е нужно да разваляте режима на хранене, за да си доставите удоволствието да хапнете бисквитка със следобедното кафе. Какъвто и режим да спазвате палео, кето, нисковъглехидратен или веган, тези кокосови бисквити са идеалният вариант. Те са без захар, лактоза, глутен и яйца. Истинско предизвикателство е да се направят сполучливи маслени бисквити без яйце. Кокосовото брашно е едно от любимите ми за направата на десерти. То внася допълнителна сладост в рецептите и страхотен аромат. Богато е на протеини и фибри, идеално за здравословни нисковъглехидратни рецепти.



Всичко което Ви трябва за тази рецепта е събрано в 5 съставки:
  • Кокосово брашно
  • Какаово масло или Кокосово масло
  • Еритритол или подсладител по желание и вкус, за деца може да подсладите с паста от фурми или кокосова захар
  • Екстракт от ванилия
  • Ядков тахан/масло: аз използвах фъстъчено масло 
Тестото може да направите с миксер на ниска степен или ръце. Най - лесният вариант е да използвате миксер за около 20 секунди и след това да съберете трохите с ръце и да оформите тестото. Готовото тесто увиваме във фолио за свежо съхранение и оставяме  да почине за около 10 минути в хладилник. След като се охлади оформяме кръгли бисквитки, в друга форма ще бъде трудно, защото тестото е сухо и ронливо. Фурната трябва да бъде предварително загрята и е добре да бъде с вентилатор. Преди да извадим бисквитите от тавата трябва добре да са изстинали, защото топли са меки и ронливи и ще нарушим формата им. Надявам се, да ви хареса тази рецептата. Сега отивам да направя последна проба, тази сутрин се озовах с голям брой бисквити..хах живота на блогърите е труден нали?! 😂

Кокосови бисквити

Необходими продукти:

  • 2/3 ч.ч. кокосово брашно + 1с.л. 
  • 1/3 ч.ч. какаово масло / препоръчвам да използвате кокосово масло, което е меко не течно!, защото е много по - лесно за работа/  + 1 с.л. ако тестото е твърдо
  • 4 с.л. еритритол /или подсладител по желание/
  • 1/4 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло /може да замените фъстъченото масло с 1 яйце/
  • 50 гр. шоколад 80% какао, за да украсите бисквитите /по желание/
  • кардамон /по желание/
Начин на приготвяне:

  1. Предварително загряваме фурната на 180 градуса с вентилатор. Подготвяме и предварително тава върху която слагаме хартия за печене.
  2. Поставяме всички съставки в купа и разбиваме  с миксер за не повече от 20 секунди или докато получим ронливо тесто на трохи, които намачкваме допълнително с ръце и сглобяваме трохите в топка тесто. Ако е сухо добавете 1 с.л. кокосово масло. Увиваме тестото във фолио за свежо съхранение и оставяме за 10 мин. в хладилник.
  3. Изваждаме тестото, което е стегнало и започваме да оформяме бисквитите. Най- лесно става като оформим топки и ги притискаме с ръце. И така от тази смес излизат около 12 бр. бисквити.
  4. Преди да сложите да печете пожелание може да поръсите с кокосово брашно.Печем между 6-8 минути до златисто-кафяво и оставяме за изстинат за около 30 мин.  
  5. По желание може да украсите бисквитите, като разтопите шоколад и поръсите отгоре.
Хранителна информаци:

За 1 бисквитка:
Мазнини: 19,4 гр. 
Въглехидрати: 6.2 гр.
Протеин: 2.5 гр. 
 Видео рецепта в Youtube или Instagram:
 https://www.youtube.com/watch?v=BJHDUZvfMuE
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/ 

 

Коментари

Популярни публикации