Шоколадов мус /веган/
В търсене на перфектният здравословен шоколадов десерт, попаднах на много рецепти и информация за шоколада. Шоколадът се прави от какаови зърна или по- скоро семена от дървото Theobroma cacao. Суровите зърна са в шушулките на какаовото дърво и съвсем не приличат на шоколад. Преди да бъдат готови за консумация и използване в рецепти, какаовите зърна преминават няколко етапа на обработка.
Шоколадов мус
Необходими продукти:
Разтопяваме на водна баня шоколада и оставяме леко да изстине. В купа отцеждаме консервата от нахута, добавяме щипка морска сол и разбиваме на сняг /от нахута може, да направите хумус, салата или нещо по ваш избор/. Добавяме шоколада към разбитата на сняг течност и разбъркваме до хомогенна смес. Слагаме в купички и оставяме за 1 ч. в хладилника да стегне. Гарнираме с конопено семе и нарязани ягоди по желание. Добър апетит!
Видео рецепта в инстаграм!
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
Източник на информация - https://www.healthline.com/
- Ферментация
- Сушене
- Печене - освен ако не е предназначени за сурови
- Смилане
Шоколадов мус
Необходими продукти:
- 140 гр. шоколад /минимално съдържание на какао 50%/
- 500 гр. консерва от нахут /220 гр. течноста от консервата/
- щипка морска сол
Разтопяваме на водна баня шоколада и оставяме леко да изстине. В купа отцеждаме консервата от нахута, добавяме щипка морска сол и разбиваме на сняг /от нахута може, да направите хумус, салата или нещо по ваш избор/. Добавяме шоколада към разбитата на сняг течност и разбъркваме до хомогенна смес. Слагаме в купички и оставяме за 1 ч. в хладилника да стегне. Гарнираме с конопено семе и нарязани ягоди по желание. Добър апетит!
Видео рецепта в инстаграм!
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
Източник на информация - https://www.healthline.com/
Коментари
Публикуване на коментар