Сурови какаови бонбони /веган/
Първо ще ви разкажа малко повече за един от продуктите използвани в рецептата, а именно орехите. Орехите притежават най- висока антиоксидантна активност в сравнение с всяка друга ядка. Това е благодарение на витамин Е, мелатонин и полифеноли, които са концентрирани в люспата на ореха. Ценен източник на омега -3 и омега -6 мастни киселини. Растителната омега -3 мастна киселина се нарича алфа - линоленова киселина /ALA/- основна мазнина за организма, която е добре да включим към ежедневното хранене.Именно тя понижава риска от сърдечно съдови заболявания. Оксидативният стрес е причината за много възпалителните процеси в тялото, които от своя страна са причина за много заболявания. Полифенолите в орехите могат да помогнат в борбата с оксидативният стрес. ALA , магнезия и аминокиселината аргинин също могат да намалят възпалителните процеси. Орехите са доста калорични, но проучванията сочат, че енергията погълната от тях е 21% по - ниска отколкото би се очаквало въз основа на хранителните им вещества. Нещо повече, яденето на орехи може дори до помогне да контролирате апетита си. Полезна и здравословна е и рецептата за бонбоните с орехи.
Сурови какаови бонбони
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
В блендер смиламе първо орехите и кашуто, след това добавяме и фурмите. Добавяме и останалите продукти и пулсираме до хомогенна смес. Оставяме за 30 мин. в хладилник да стегнат и след това оформяме топки и овалваме в конопено семе, кокосово брашно, матча, брашно от рожков или с каквото разполагате налично. Съхраняваме в хладилник. Добър апепит.
За още информация и рецепти ме последвайте и в Инстаграм
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
Източник на информация:https://www.healthline.com
Сурови какаови бонбони
Необходими продукти:
- 100 гр. орехи (1/2 ч.ч.)
- 100 гр. кашу
- 200 гр. фурми /натурални - без захар/
- 3 с.л. сурово какао на прах
- 2-3 капки екстракт от ванилия
- канела на вкус
Начин на приготвяне:
В блендер смиламе първо орехите и кашуто, след това добавяме и фурмите. Добавяме и останалите продукти и пулсираме до хомогенна смес. Оставяме за 30 мин. в хладилник да стегнат и след това оформяме топки и овалваме в конопено семе, кокосово брашно, матча, брашно от рожков или с каквото разполагате налично. Съхраняваме в хладилник. Добър апепит.
За още информация и рецепти ме последвайте и в Инстаграм
https://www.instagram.com/tasty_healthy_greenline/
Източник на информация:https://www.healthline.com
Коментари
Публикуване на коментар